PROGRAMMA

EXPOSITIE NDSM EXPO X   24.09 t/m 03.04.2022
RETWEET 

Mobirise

De expositie RETWEET gaat over delen, uitwisselen en verbinden. Kunstenaars zijn uitgenodigd om, in overleg met elkaar, hun werk te combineren tot een geheel. Werken worden naast elkaar en tegenover elkaar geplaatst in verrassende combinaties. Soms spreekt het elkaar tegen en soms versterkt het werk elkaar. Er zijn werken van kunstenaars die dezelfde fascinatie hebben en ook van kunstenaars die een zelfde thema totaal anders benaderen. 

Kunstenaars zijn vertellers en dat doen ze in elke toonaard. Daarvoor staat een zee aan techniek en materiaal hen ten dienste. Maar altijd is er een overeenkomst, een aantrekkingskracht, die de kunstenaars doet besluiten hun werk te combineren. 

Tijdens deze expositie zullen de kunstenaars werk toevoegen, veranderen of weghalen. Zo wordt de expositie een wereld in beweging waarbij de toeschouwer de mogelijkheid krijgt de weg die de kunstenaar bewandelt te volgen. Het is aan de bezoeker de verschillende verhalen te verbinden.

EXPOSITIE 24.10 t/m 06.11 
ETCA (European Contemporary Turkish Artists) groepstentoonstelling

Mobirise

Samen met Atelier Okan Akin organiseert NDSM FUSE een grote internationale tentoonstelling van de kunstenaarsgroep ETCA (European Contemporary Turkish Artists). In deze kunstenaarsgroep zijn 37 professionele kunstenaars werkzaam in verschillende disciplines. Meer dan de helft van de kunstenaars is afgestudeerd aan een kunstacademie in Europa of aan een andere moderne kunstopleiding. De meerderheid van deze groep kunstenaars komt uit Nederland, de rest uit België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen en Finland. We zijn trots dat we deze kunstenaars kunnen samenbrengen op de NDSM.

Elke kunstenaar neemt met twee kunstwerken deel aan deze tentoonstelling. Dit betekent dat er werken in verschillende technieken en stijlen te zien zijn in een geweldige, inspirerende kunstomgeving. 

Deelnemende kunstenaars:
NEDERLAND Ahmet Helaka, Atilla Kanbir, Aysegül Öztürk, Bülent Evren, Canan Topaloğlu Hermans, Erdem Çolak, Ilhan Yildirim, Işik Tüzüner, Kaan Şensoy, Meltem Aktürk, Mustafa Şener, Nalan Tüfekçi Karagül, Nuray Ataş, Okan Akin, Saniye Bildircin, Sara Erdal, Serpil Kalak, Turan Öz, Yasemin Sozer, Ulas Uygun, Yakup Karahan, Ufuk Kobaş
DUITSLAND Asuman Hasircioğlu, Çetin Çamde, Kemal Balkan, Nilgün Çapan, Sebahattin Şen, Troyali Hektor
BELGIË Ferit Turan, Nevzat Çopur, Sevim Sewe Ünal
OOSTENRIJK H. Cahit Karadana, Sinan Gültekin
FINLAND Nurhayat Polat
FRANKRIJK Selda Soyut
NORWEGEN Hakan Yaşar
ZWITSERLAND Senol Tatli

PERMANENTE EXPOSITIES

CADAVRE EXQUIS

Mobirise

CADAVRE EXQUIS is een doorlopend kunstwerk van Rienke Enghardt. CADAVRE EXQUIS is gebaseerd op een kinderspel dat al eeuwenlang overal ter wereld gespeeld wordt. In het begin van de vorige eeuw zagen de Surrealisten het spel als kunstuiting en gaven het haar illustere naam. De CADAVRE EXQUIS-tekeningen die hier spelenderwijs uit zijn voortgekomen, geven een beeld van de tijdgeest van de turbulente jaren tussen de twee wereldoorlogen.
Bij NDSM FUSE staat permanent een CADAVRE EXQUIS-tafel met papier en potloden. De tekeningen op de muur ernaast - meer dan duizend van kunstenaars en bezoekers – geven een glimp van de huidige tijdgeest.

OPENINGSTIJDEN do t/m zo 12:00-18:00
Tijdens de IJ-HALLEN is NDSM FUSE toegankelijk via café-restaurant IJVER

ADRES

NDSM-plein 29
1033 WC Amsterdam

CONTACT

E info@ndsm-fuse.eu
T +31 (0)6 21 50 61 13

Site was made with Mobirise web template