WERKEN BIJ NDSM FUSE

VACATURES

Mobirise

DRIE JUNIOR TENTOONSTELLINGSMAKERS OP ZZP-BASIS
VOOR DE NIEUWE EXPOSITIE NO TIME TO DESPAIR 20 UUR PER WEEK
(1 SEPTEMBER 2024 TOT 1 OKTOBER 2025)

Opdrachtgevers: Bijbels Museum, Kunstlinie, NDSM FUSE


Wie zijn wij?
Het Bijbels Museum is een nomadisch museum dat samen met en bij partners tentoonstellingen maakt met hedendaagse kunst waarin zingeving centraal staat. De kunsthal van Kunstlinie maakt deel uit van het iconische cultuurcomplex in het hart van Almere, waarin ook drie theaterzalen zijn gevestigd. NDSM FUSE is een door kunstenaars gerunde presentatievloer voor hedendaagse kunst in de voormalige scheepsbouwloods op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.

Het Bijbels Museum, Kunstlinie en NDSM FUSE hechten grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, wat voor opleiding je hebt genoten of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou, jouw motivatie en ideeën.

Functieomschrijving
Ben jij een startende creatieveling, heb je een band met Amsterdam of Almere én heb je bijzondere ideeën voor een tentoonstelling die je wilt realiseren? Kun je goed samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Bijbels Museum, Kunstlinie en NDSM FUSE zoeken drie Junior Tentoonstellingsmakers (Curatoren) die gezamenlijk een groepstentoonstelling maken met als werktitel NO TIME TO DESPAIR. In de tentoonstelling staat een hoopvolle toekomst centraal die nog niet zichtbaar is, maar er wel kan komen.

NO TIME TO DESPAIR richt zich op een divers en jong publiek en vormt een combinatie van jouw eigen signatuur met die van je twee collega’s en de wensen van de drie opdrachtgevers. Naast deze tentoonstelling op twee locaties (incl. twee openingen) zet je als driekoppig curatoren-team voor beide locaties ook een prikkelend activiteitenprogramma op. Welke inspirerende toekomstbeelden willen jullie als curatorenteam aan het publiek presenteren?

Je team rapporteert op vaste momenten aan de drie opdrachtgevers. Als curatorenteam zijn jullie samen van het begin tot het eind voor alle facetten van dit project verantwoordelijk. Jullie selecteren kunst van hedendaagse makers met een eigen, vernieuwende en opbouwende toekomstvisie. Jullie produceren de expositie samen en zetten hem in de markt. Je krijgt als team een taakstellend budget (Fair Practice Code) waarbinnen je de tentoonstelling produceert.

De tentoonstelling is zes maanden in Kunstlinie (Almere) en zes weken in NDSM FUSE (Amsterdam) te zien.

Verantwoordelijkheden curatoren
• Schrijven van het projectplan voor de groepstentoonstelling inclusief tentoonstellingsvisie

• Uitwerken van het projectplan tot een ontwerp en dit laten uitvoeren

• Schrijven van inspirerende (zaal-)teksten in het Nederlands en Engels

• Projectmanagement: ateliers bezoeken, procesplanning, afstemmen van beslissingen met - en regelmatige rapportage aan - de drie opdrachtgevers

• Financieel management: budgetbeheer van taakstellend budget

• Op- en afbouw van de tentoonstelling, o.a. met de deelnemende kunstenaars

• Verzorgen van de marketing en communicatie voor de tentoonstelling (online en eventueel ook offline)

• Publieksprogrammering tijdens tentoonstelling ontwikkelen en begeleiden (activiteiten, rondleidingen etc.)

• Verslag leggen van de resultaten in een eindrapportage (inhoudelijk en financieel).

Profiel
Als Junior Tentoonstellingsmaker/Curator heb jij een heldere visie op en kennis van hedendaagse beeldende kunst en/of social design. Je hebt aantoonbaar binding met Almere of Amsterdam, waar de tentoonstelling wordt gepresenteerd, en hebt hier een relevant netwerk opgebouwd van gelijkgestemden en leeftijdsgenoten.

Je hebt een opleiding afgerond of enige relevante werkervaring opgedaan met een of meerdere van de bovengenoemde taken. We zoeken naar een divers, inclusief en gelijkwaardig curatoren-team. We vinden het belangrijk dat jij kunt beargumenteren wat voor tentoonstelling je wilt gaan maken en waarom jij degene bent die we zoeken. De rol van Junior Curator voor dit project kan niet worden gecombineerd met een studie (voltijd of deeltijd).

We verwachten dat je 13 maanden beschikbaar bent voor een gemiddelde van 20 uur per week. In drukke periodes en minder drukke periodes verwachten we flexibiliteit.

Wij bieden
• Een tijdelijke overeenkomst van opdracht voor gemiddeld 20 uur per week als zzp’er in de periode 1 september 2024 tot
1 oktober 2025. Het honorarium bedraagt €2100 exclusief BTW per maand voor 20 uur per week.

• Een dynamische werkomgeving in Almere en Amsterdam waarbij je beurtelings op locatie werkt bij de drie opdrachtgevers.

• Een reiskostenvergoeding (OV 2e klas).

Solliciteren
Je sollicitatie bestaat uit drie documenten:

• Een brief met motivatie (max 1 x A4)

• Een beschrijving van wat je voor je ziet in de expo NO TIME TO DESPAIR, een tentoonstelling over een hoopvolle toekomst. Wat zijn jouw associaties bij dit thema? Kun je jouw eerste idee beschrijven of visualiseren in maximaal 2 A4? Je mag er mogelijke onderwerpen, kunstwerken en/of kunstenaars in vermelden.

• Een CV

Procedure
Reageren kan tot woensdag 5 juni 12:00.

Ronde 1: Gesprek met een commissie met medewerkers van de drie opdrachtgevers. Ronde 2: Een casus, die je met enkele andere sollicitanten samen en zonder voorbereiding gaat uitvoeren. Ronde 3: Kennismaking met de andere twee junior curatoren, waarna contractbespreking volgt.

De gesprekken vinden plaats op:

1e rondes: 10, 11 en 12 juni

2e rondes: 17 en 18 juni

3e ronde: 24 juni

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb je nog vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op via info@bijbelsmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met solliciteren@kunstlinie.nl.

SUPPOOSTEN voor 6 uur in de week

Het betreft een vrijwillige functie

Ben je geïnteresseerd in kunst, wil je kennismaken met kunstenaars en hun werk en heb je minimaal 6 uur in de week tijd om jezelf en anderen onder te dompelen in een van de hipste plekken van Amsterdam? Dan is dit plek voor jou!

NDSM FUSE NDSM FUSE is een door kunstenaars gerunde presentatievloer voor hedendaagse kunst in de voormalige scheepsbouwloods op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Op 1500m2 wordt werk getoond van kunstenaars op het NDSM-terrein in combinatie met exposities, voorstellingen en evenementen van kunstenaars van buiten.

Als suppoost ben je het gezicht van NDSM FUSE. Je ontvangt de bezoekers, informeert ze over de exposities en je helpt mee in de NDSM FUSE SHOP waar kunstwerken en merchandise verkocht worden. Je waakt over de kunstwerken en zorgt dat de bezoeker zich uitgenodigd voelt om de interactieve kunstwerken uit te proberen. Daarnaast zorg je ervoor dat de ruimte netjes en representatief is.

Kennis en vaardigheden:

-  affiniteit met kunst

-  in staat om mensen aan te spreken en te enthousiasmeren

-  Engels en Nederlands sprekend

-  zelfstandig functionerend en kunnen anticiperen

Beloning
Je gaat samenwerken met een team van enthousiaste kunstenaars die de organisatie vrijwillig draaiend houden. Je hebt vrij toegang tot alle exposities, voorstellingen en evenementen.

We kijken naar je interesse en mogelijkheden. Heb je altijd al willen weten hoe een curator werkt, of heb je affiniteit met communicatie of met het opzetten van een winkel? Dan kunnen we kijken wat jou het beste ligt en of je een nog grotere bijdrage kan leveren aan NDSM FUSE.

Werktijden
Donderdag of Vrijdag van 12.00-18.00. NDSM FUSE is open van donderdag t/m zondag van 12.00-18.00. Het is mogelijk om diensten onderling te ruilen. Vaak is een suppoost twee keer 3 uur i.p.v. 6 uur achtereen aanwezig.

Heb je interesse? Stuur dan een mail met je motivatie naar Jolanda Lanslots   info@ndsm-fuse.eu

ADRES

NDSM-plein 29
1033 WC Amsterdam

CONTACT

E info@ndsm-fuse.eu
T +31 (0)6 21 50 61 13

HTML Website Creator