PROGRAMMA

EXPOSITIE   28.11 t/m 30.01.2022
GWA Grafische Werkplaats Amsterdam PRESS TO IMPRESS 

Mobirise

GWA | NDSM PRINT is de werkplaats voor ambachtelijk drukwerk van Amsterdam Noord: een plek voor iedereen die wil (leren) werken met drukpersen en de materialen die daarbij horen. GWA geeft cursussen in letterzetten, boekbinden en grafiek en biedt ruimte aan kunstenaars om de persen zelf te gebruiken. GWA werd in 2004 opgericht in de Molukkenstraat in Amsterdam Oost en verhuisde in 2021 met 8000 kilo aan persen en letters naar de overkant van het IJ.

Tijdens deze expositie stelt GWA zichzelf voor als nieuwkomer in de NDSM loods, en nodigt iedereen uit om onderdeel te worden van de grafische community. De werken zijn van medewerkers van GWA, vaste gebruikers van de werkplaats en kunstenaars uit de Kunststad.

Kom achter die computer vandaan en kom een afdruk maken, werk mee aan de gigantische lino-snede of wacht op inspiratie in de poetische wachtkamer. 

PRESS TO IMPRESS toont:
Ivo Schouten - materiaaldruk en monoprint
Francesca Patella - letterpress
Gus Moystad - etsen
Kaloe Steerneman - linoleumsnede
Rienke Enghardt - linoleumsnede
Valerie van Leersum - letterpress
Bernet Ragetli - cyanotypie
Marleen Castelein - letterpress
Flip Lambalk - monoprint
Karin Jansen - zeefdruk
Carola Rombouts - linoleumsnede
Marieke de Wit - linoleumsnede
Olivia Ettema - linoleumsnede
Edd Simons - zeefdruk

EXPOSITIE   24.09 t/m 03.04.2022
NDSM EXPO X   RETWEET 

Mobirise

De expositie RETWEET gaat over delen, uitwisselen en verbinden. Kunstenaars zijn uitgenodigd om, in overleg met elkaar, hun werk te combineren tot een geheel. Werken worden naast elkaar en tegenover elkaar geplaatst in verrassende combinaties. Soms spreekt het elkaar tegen en soms versterkt het werk elkaar. Er zijn werken van kunstenaars die dezelfde fascinatie hebben en ook van kunstenaars die een zelfde thema totaal anders benaderen. 

Kunstenaars zijn vertellers en dat doen ze in elke toonaard. Daarvoor staat een zee aan techniek en materiaal hen ten dienste. Maar altijd is er een overeenkomst, een aantrekkingskracht, die de kunstenaars doet besluiten hun werk te combineren. 

Tijdens deze expositie zullen de kunstenaars werk toevoegen, veranderen of weghalen. Zo wordt de expositie een wereld in beweging waarbij de toeschouwer de mogelijkheid krijgt de weg die de kunstenaar bewandelt te volgen. Het is aan de bezoeker de verschillende verhalen te verbinden.

PERMANENTE EXPOSITIES

CADAVRE EXQUIS

Mobirise

CADAVRE EXQUIS is een doorlopend kunstwerk van Rienke Enghardt. CADAVRE EXQUIS is gebaseerd op een kinderspel dat al eeuwenlang overal ter wereld gespeeld wordt. In het begin van de vorige eeuw zagen de Surrealisten het spel als kunstuiting en gaven het haar illustere naam. De CADAVRE EXQUIS-tekeningen die hier spelenderwijs uit zijn voortgekomen, geven een beeld van de tijdgeest van de turbulente jaren tussen de twee wereldoorlogen.
Bij NDSM FUSE staat permanent een CADAVRE EXQUIS-tafel met papier en potloden. De tekeningen op de muur ernaast - meer dan duizend van kunstenaars en bezoekers – geven een glimp van de huidige tijdgeest.

OPENINGSTIJDEN do t/m zo 12:00-18:00
Tijdens de IJ-HALLEN is NDSM FUSE toegankelijk via café-restaurant IJVER

TOEGANG GRATIS  - PAY WHAT YOU WISH -

ADRES

NDSM-plein 29
1033 WC Amsterdam

CONTACT

E info@ndsm-fuse.eu
T +31 (0)6 21 50 61 13

Created with Mobirise website theme