Agenda
----------------------------------------------------------------------------------

Mobirise

RE…..…..Het Circulaire streven 

NDSM Expo IX


We zijn gewend lineair te denken-oorzaak en gevolg- en realiseren ons daarbij niet dat wij en onze objecten onderhevig zijn aan dezelfde wetten van verandering, groei en verval, die in de ons omringende natuur gelden., en deze manier van denken heeft ons en onze leefwereld in problemen gebracht.
Dat betekent efficiëntere productieprocessen zodat er minder grondstoffen nodig zijn. Zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame, hernieuwbare, onuitputtelijke en algemeen beschikbare bronnen en nieuwe productiemethodes ontwikkelen, en nieuwe producten circulair ontwerpen.
De manier om de problemen van nu het hoofd te bieden is door onze manier van denken om te buigen tot een circulaire manier van denken: het realiseren dat alles met alles verbonden is in één groot systeem.
Er heeft altijd het idee bestaan dat de kunstenaar de veranderingen in de samenleving als eerste aanvoelt en met zijn kunst een kritische blik geeft, die grenzen verlegt en taboes doorbreekt

Juist de kunstwereld zou progressief en innovatief kunnen zijn op het gebied van een circulaire economie.
Kunst kan de maatschappelijke problemen visualiseren, verwondering opwekken en de schoonheid en rijkdom om ons heen laten zien.
Kunst kan een belangrijke rol spelen in de overgang naar de duurzame wereld.
Vele kunstenaars van nu gebruiken gerecyclede materialen, zoals bijvoorbeeld afval of ze werken met plantaardige materialen die afbreekbaar zijn. Wat heeft de kunstenaar nog meer te bieden om een voorbeeld te zijn voor de toekomst?
In deze expositie willen we de bijdrage van de kunstenaars in het proces naar een circulaire economie laten zien.

Expositie tot 27 juni 2021

Curator: Ellen Klijzing

Kunstenaars: Aat Dirks, Eef van der Meer, Henk Loorbach, Simone Boon, Helena Kaori Maeda, Rika Majal Duevel, Marc Koolen, Sara Effen, Esther Kin, Nanny Kok, Chris Teerink, Fernanda Gil, Bas Kosters, Ellen Klijzing, Wilbert Verhaak, Femke Moedt, Brett Clouser, Allard Boterenbrood, Rinzo, Monique Jansen, Regina Rorije, Carine Beelen, Helene Min, Hanneke de Munck


Mobirise

Buy my Darlings

The Naked Edition


Finally.. after a long cold winter. BUY MY DARLINGS part II:
40 fotografen verkopen hun mooiste foto's, hun 'darlings' rechtstreeks aan de liefhebber.
Op 27 juni aanstaande houden wij in NDSM Fuse in Amsterdam Noord de tweede editie van de succesvolle, eendaagse fotomarkt BUY MY DARLINGS. Ditmaal een 'naked edition' met prachtige naaktbeelden, de kunst van suggestie, zomers bloot en figuurlijk naakt. Met fotografen als Paul Bellaart, Cornelie Tollens, Marc de Groot, Ehlana Polgara, Lana Prins, Dylan van Vliet, Prins de Vos en vele anderen. (organisatie: Tara Fallaux en ondergetekende)
(ontwerp: Paul Faassen // foto © Lana Prins)

Zondag 27 juni van 11.00u-18.00u

https://buymydarlings.nl


Mobirise

DE VREEMDELING
Michiel Voet / Orkater


Van 9 juli t/m 18 juli


Het onvermijdelijke vervolg op De Onzichtbare Man

Voor een nieuw project reist kunstenaar Michiel Voet naar Algerije om met zijn oude vriend Karim Ramtani terug te blikken op hun gedeelde verleden. Ramtani woonde 22 jaar illegaal in Amsterdam en inspireerde Voet tot het maken van De Onzichtbare Man (Over het IJ Festival 2014). Maar zijn vriend verschijnt niet op de afgesproken plek en Voet besluit hem te gaan zoeken. De Vreemdeling is een reconstructie van deze roadtrip door de Sahara. Een verhaal over de vriendschap tussen een Algerijn en een Nederlander. Maar ook over de koloniale geschiedenis van Europa en de verloren onschuld van het Europees migratiebeleid dat ver weg, in de Sahel, haar eigen grenzen overschrijdt.


Credits

Concept: Michiel Voet, Leopold Witte, regie: Leopold Witte, tekst: Michael Bijnens, Michiel Voet, Adam Kissequel en Leopold Witte, vormgeving: Michiel Voet, met: Meral Polat, Adam Kissequel, Ozan Aydogan en Michiel Voet

https://overhetij.nl/event/de-vreemdeling

Mobirise

Tentoonstelling DE VREEMDELING

Michiel Voet 

Opening 3 juli vanaf 16.00u

Van 3 juli t/m 25 juli; don t/m zon van 12.00u-18.00u

Let op ivm de voorstelling De Vreemdeling, die ook in NDSM Fuse plaats vindt, is het mogelijk dat de openingstijden afwijken. 


De Vreemdeling is een multidisciplinair kunstproject, gebaseerd op twee reizen naar Algerije die Michiel Voet in 2019 en 2020 maakte om zijn vriend Karim Ramtani op te zoeken. De reizen vormde het fundament voor deze tentoonstelling bij NDSM Fuse. Daarnaast is er een nieuwe publicatie gemaakt i.s.m. Arthur Van Beek en Sieto Noordhoorn en een theatervoorstelling i.s.m theatergezelschap Orkater. Ook de theatervoorstelling De Veemdeling is te zien bij NDSM Fuse op het over het IJ Festival. De theatervoorstelling is een gefictionaliseerde reconstructie van de reizen naar Algerije.

Het project De Vreemdeling is het vervolg op De Onzichtbare Man uit 2014-2018.
Karim woonde jaren In het atelier van Michiel Voet op het NDSM terrein. Ze hadden toen een wonderlijke afspraak: Michiel gaf hem een dak boven zijn hoofd en Karim vertelde hem verhalen over zijn leven in de illegaliteit van Amsterdam.

Maar het verhaal over Karim is nog niet ten einde. Hij woont nu, na 22 jaar illegaliteit in Europa, weer in Algerije. Mislukte zijn Europese droom? Of lokte de heimwee hem terug naar zijn geboortegrond?

Door de afstand die Michiel in Algerije voelde tot Europa -letterlijk en figuurlijk- keek hij met andere ogen naar zijn Europa. Omdat het centrum van Algiers nog steeds de sfeer uitademt van een mediterrane Franse stad, realiseerde hij zich met een schok de grootheidswaanzin en daadkracht van Frankrijk om vanaf 1830 hun grenzen op deze manier over de Middellandse Zee te verplaatsen. Michiel realiseerde zich tijdens zijn zoektocht naar Karim Ramtani dat er een pijnlijke relatie bestaat tussen het verhaal van Karim Ramtani en het Europese koloniale verleden.


Deze expositie kwam tot stand met support van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten,
De publicatie kwam tot stand met de ondersteuning van het Jaap Harten Fonds.
De grafische beelden in de expositie en het ontwerp van de publicatie is gedaan door Arthur van Beek en Sieto Noordhoorn.
De theatervoorstelling is geproduceerd door theatergezelschap Orkater.


ONGOING EXHIBITS AND ACTIVITIES

Mobirise

Cadavre Exquis is an ongoing art project by Hopebox and can be joined and experienced on the Fuse floor by all our visitors!   
http://www.hopebox.nl

Adres

NDSM-plein 29
1033 WC Amsterdam

Contacten

Email: info@ndsm-fuse.eu

Telefoon +31 (0)6 2150 6113 

Created with Mobirise templates